miercuri, 9 decembrie 2009

Principiul dominoului

Aceasta e ultima postare pe acest blog.
Ce atata tevatura cu voturi multiple, cu excursii electorale si liste speciale?
De pe vremea lui Nastase ni s-au eliberat Carduri de Alegator.
De ce n-au intrat in functiune? Scapam de atata galagie si perdele de fum.
Nici un guvern aflat la putere n-a fost INTERESAT sa le puna in aplicare.
Au mers pe solutia cu timbre autocolante, de parca ar rezolva ceva.
E clar ca NU VOR SA INCHIDA PORTILE FRAUDEI. Au lasat pe liste si morti si handicapati, doar, doar nu depasim prin prezenta 50% din alegatorii inscrisi pe liste. Cu cardul s-ar sti clar cine mai misca si unde a votat.

A crede ca sistemul politic ne lasa sa alegem cum vrem si in cunostinta de cauza este cea mai mare pacaleala.
Pana acum am tot ales intre ILICI si doi expirati in 1990, intre ILICI si alti expirati in 1992, intre ILICI si tzap in 1996, intre ILICI si VCT in 2000, intre Nastase si marinar in 2004, intre Geoana si marinar in 2009.
Priviti in urma si contemplati ce ati avut de ales.
Priviti in jur, la rusi, la moldoveni si la americani ce au avut de ales.
Cum vi se pare? Va ofera Sistemul de papusari vreo sansa? Niet and No.
Eu l-am votat si in 2009 pe marinar. Am aflat ca-i betiv de whiskey. Deci, intre o papusa proptita in fata alegatorilor de criminalii si talharii PSD-isti si intre un marinar bataios si betiv cu o ceata de talhari de la PDL si cadavre ca Stolojan in spate n-ai ce sa alegi.
Acesta-i principiul dominoului: esti ghidat sa crezi ca ai libertatea de a alege. Orice varianta vom alege, tot in plasa lor de paianjeni vom pica. Iluzia este atat de veche incat nici nu ne mai amintim de unde am pornit. Cand am fost liberi cu adevarat? Nu mai stim ce vrem cu adevarat. Am avut patriarhi, judecatori, regi, profeti si preafericiti preoti. I-am uitat pe rand. Cica am evoluat. Acum avem discriminare si inteligenta. Am uitat de traire si ne-am uscat.
Sa ne intoarcem si sa privim in noi. Oare vedem Cerul din care am cazut?

Imbratisarea gemenelor


luni, 7 decembrie 2009

Din nou in contextul global

Fratii de la Free Your Mind ne atrag atentia sa nu mai pierdem vremea cu mingi false si sa ne orientam spre papusarii globali.
Sunt de acord sa incadram jocul de la noi in jocul international.
Oricum, Dumnezeu e Cel care ne mai lasa putin sa vada incotro inclinam balanta.

Dictatorul

In filmul "Dictatorul" al genialului Charles Chaplin este o secventa antologica la debutul filmului.
Charly era un servant la marele tun al nemtilor, arma lor cea mai redutabila.
Dupa ce se invarte cu el pana cade ametit din scaunul ochitorului, reuseste totusi sa traga un obuz. Isi ia repede binoclul si se uita unde va pica obuzul.
Obuzul cade si nimiceste o latrina de lemn. Cand vede asta Charly face un gest de "na, punct ochit, punct lovit, touche".
Cam asa a facut si PSD-ul cu marea lui arma mediatica si armatele de combatanti aliniati. A nimerit cu obuzul Mircea Geoana in WC.

Vom mai glumi si de acum incolo, dar mai serios

Dar de acum incepe greul pentru presedintele Basescu.
Daca nu sfarseste ca JFK, atunci ii vom reaminti mereu, impreuna cu B1 TV-"Nasul" si poate "Curentul" urmatoarele :
1. are de continuat sa lupte cu sistemul ticalosit si cangrena lui generata de Iliescu, Nastase, Vantu, Patriciu, Voiculescu si altii ca ei: VCT, Becali, A. Paunescu, Adrian Copilu' Minune, Gutza de maimutza, Florin Salam si Adi de la Valcea. Pe Antonescu C. sa-l lasam sa cada odata cu PNL, ca si Ciuhandru cu PNTcd;
2. are de dat un raspuns la cererea de referendum anticip a Parintelui Justin Parvu, cerere sustinuta de aproape un milion de semnaturi; daca va dizolva actualul parlament potrivnic si corupt, atunci la alegerile anticipate ce vor urma va fi un bun prilej de a introduce spre votare si cauza acestui referendum;
3. modificarea Constitutiei;
4. are o datorie de implinit fata de Basarabia si Bucovina de sub rusi si ucrainieni, si fata de romanii din diaspora;
5. are de raspuns: ce-i cu legalizarea prostitutiei si a consumului de droguri usoare?
6. are sa se distanteze de oamenii compromisi aflati in preajma lui?
Cateva nume: Videanu (dupa ce a fost un primar prost-a dat drumul la toate blocurile turn aflate in asteptare pentru constructie, acum e si un prost ministru al economiei, Udrea (a arvunit de curand toate locatiile turistice si insulele-plaiurile Deltei), Berceanu (de la dom' Costel remember: mult respect), Stolojan (e un cadavru politic, a inceput sa puta)....
7. are de dat un raspuns in problema Rosiei Montana.
Bun, avem nevoie de aurul respectiv, asa a afirmat. A mai spus ca asteapta raspunsul specialistilor. Membrii Academiei Romane si profesorii de la ASE, Profesorul Ioan Piso de la Cluj si BOR-ul sunt destul de specialisti in domeniile lor? Ei s-au pronuntat deja. Crede ca compania GCRM are specialisti mai buni si ca va exploata aurul Apusenilor in favoarea Romaniei? Are curajul sa afirme ca Romania a fost vatra civilizatiei europene (cel putin) si sa promoveze aceasta imagine in lume? Vezi descoperirea scrierii de la Tartaria, alte vestigii arheologice si raspandirea romanilor, aromanilor si vlahilor in lume.
8. L-a laudat pe Bazac. Este de acord cu obligativitatea vaccinului pentru gripa porcina pe care o sustinea Bazac? Are habar de chemtrails, cozile chimice care se vad des in ultima vreme deasupra Bucurestiului in zilele senine si s-au vazut asta vara la mare? Oare pilotii americani de la Kogalniceanu si Clinceni n-au nici un amestec? Chemtrails sunt numai bune de raspandit virusul gripei porcine pentru sustinerea campaniei de vaccinare in masa.
9. A auzit de Codex Alimentarius? Daca nu, atunci il vom informa noi.
10. Chiar era necesar imprumutul de la FMI si BM pentru plata pensiilor si salariilor?
Parca spunea initial ca nu va fi pentru consum. Cum vede iesirea dintr-o astfel de datorie uriasa, inrobitoare? De unde resurse?
11. Ce este cu masonii in functii publice (Danacu, de exemplu) si finantarea unor organizatii de-ale lor (cica de interes public)? De cine asculta acestia: de sefii lor ierarhici din masonerie sau de sefii lor din structurile statale?
12. Ce este cu Mihaela Geoana la conducerea unei astfel de organizatii?
13. Si-a mai uitat de unele promisiuni. De exemplu: intalniri cu cetatenii la anumite intervale pe care el le-a stabilit si nu altii. Sa zicem Piata Universitatii 2007?
14. Si nu in ultimul rand: problema independentei Justitiei si eficientizarea DNA-ului;
15. Problema ICR-ului si a altor institutii care ar trebui sa promoveze imaginea Romaniei, dar promoveaza subcultura si mananca banii nostrii de pomana;
16. Problema agriculturii. A eludat raspunsul la aceasta problematica ridicata la fileu de Robert Turcescu. Cu un program de subventionare a achizitiilor de tractoare (de import, ca ale noastre s-au dus) si masini agricole nu se face primavara.
17. Isi va respecta cuvantul de incurajare a medicilor si profesorilor din mediul rural? Eu sunt gata sa iau in considerare aceasta meserie de profesor de tara, daca va fi asa.
18. Ce facem cu domeniul apararii? Il distrugem si pe acesta, ca si sanatatea, ca si invatamantul?
19. Cu coruptia din politie ce facem?
20. Cand incepem exploatarea resurselor din platforma continentala a Marii Negre? Am castigat-o, s-o utilizam. Candva fabricam platforme de foraj marin si eram printre cei mai buni.
Putem sa mai dam de lucru oamenilor in acest domeniu.
21. A sustinut ca va intari parteneriatul institutii statale (scoala)-biserica? Cum? Actualul ecumenism cumva?
Ar mai fi cate ceva de spus, dar cred ca am acoperit perioada urmatorilor 20 de ani.
Pe masura ce-mi mai amintesc mai bloghez.
Voi fi cu ochii pe el. Si am patru.
Inainte de a trai bine, sa fim pregatiti sa traim poate mai putin bine material, dar mai sus intru spirit si suflet.
Asa sa ne ajute Dumnezeu. Amin.

duminică, 6 decembrie 2009

Poze cu nuntasi si nasi




















































Romani care ati ramas in tara, please enjoy!





miercuri, 2 decembrie 2009

Priviti ce semne fac cei cu care votati



































































Nu se intreaba nimeni de ce isi tot pun astia degetele pe la gura, nas si urechi?
Sa va traduc:
Mircea: “Va dau m..e la tot poporul.”
Voiculescu: “N-aud, mai dati-le una peste bot sa tipe mai tare!”
Patriciu si Mazare: “V-am fumat de mult. Acum trageti ponoasele, ..r-ati al d…….i de romanasi”.
Crin: “Ciocu mic si joc de glezne.”
S.R.Stanescu:”N-aveti decat sa va impuscati.”
Vanghelie:”Mi-o fi ramas niste mustar de la micii aceia. Parerea mea. Baieti mai aduceti o bere.”
In rest sa auzim de liniste si consens.
Vantu:”Va pup, mai, pe portofel!”
Guzganul rozaliu, Nastase si Ilici sunt doar satisfacuti. Oare ne-au adus unde au vrut?

sâmbătă, 3 octombrie 2009

Haiduci si voievozi pe Planeta maimutelor

Fusei in urma cu o saptamana in Vrancea (brava provincie europeana a lui Marian Oprisan) la campania de recoltare a strugurilor. Focsaniul e linistit la prima vedere. La a doua vedere e supt de mafia locala.
De la arestarea simbolului Unirii intre panouri de santier, care par instalate pentru eternitate, trotuare sparte si carpite de mantuiala chiar pe B-dul Unirii, gara CFR europeana pornita de Mitrea "Manivelu" (cu spatii goale enorme, dar fara un elementar serviciu de bagaje de mana), pana la lauda liderului maxim judetean, fostul manechin de la cea mai mare fabrica de confectii locala ce dadea cu subsemnatul la securitate, l-am numit aici pe acelasi Oprisan, o catedrala ce se construieste peste o mica bisericutza de lemn chiar la "Ceasul rau", cam totul arata o spoiala superficiala peste ce a mai ramas din Focsaniul de alta data.
Culesul a ramas sa se faca doar cu betivi si boschetari, caci populatia locala a imbatranit si nu mai face fatza muncilor. Tinerii au plecat spre mirajul altor meleaguri, facand astfel mai vulnerabila situatia celor ramasi sub mafia locala.
Daca la oras se intinde pegra comercialului ce favorizeaza consumismul cu tot cortegiul de vicii: grobianismul-manelismul, agresivitatea, nepasarea fata de semeni si mediu, promovarea vedetismului de doi bani, atunci in mediul rural, atat de idealizat in amintirile noastre din copilarie, se extinde betzia.
Aburii alcoolului fac ca plaiurile noastre, candva mioritice, sa devina o planeta a maimutelor. Cine a citit nuvela omonima a genialului Pierre Boulle va recunoaste aceeasi decadere a rasei umane cazuta prada comfortului, lenei si viciilor.
Revenit in Capitala am avut sansa sa vad Folk Maraton la care s-au remarcat din nou haiducii si voievozii folkului romanesc.
Ii numesc aici pe Mircea Baniciu, Vasile Seicaru si Ducu Bertzi.
Da, acestia tin inca sus stindardul simtirii romanesti. Si vantul libertatii il flutura, dandu-mi speranta ca "maimutele" nu vor reusi sa ne incalece pe toti.
Poate ne vom aminti ca romanii nu au cucerit nici pe departe intreaga Dacie si nici pentru mult timp. Povestea cu romanizarea dacilor e doar propaganda ieftina.
Noi nu suntem urmasii imperiului cazut.
Vom ridica din nou steagul stramosesc de lupta: lupul dacic.
Amin.

marți, 22 septembrie 2009

Istoria umanitatii (foarte pe scurt)

1. Femeia nu mai accepta sa locuiasca in copac. Si plange. Barbatul descopera pestera.
2. In pestera e frig. Femeia plange. Barbatul descopera focul.
3. Copii tipa de foame. Femeia plange. Barbatul descopera toporul, arcul si bata si pleaca la vanatoare.
4. De la atata carne, Copilul se imbolnaveste de scorbut si beri-beri. Femeia plange. Barbatul descopera agricultura.
5. Deoarece mamutul se lasa cu greu ucis, Barbatul lipseste prea mult de acasa. Femeia plange. Barbatul incepe sa creasca animale domestice: vaca, oaie, porc, gaina, etc.
6. Femeia s-a saturat de friptura facuta la tepusa cu garnitura de boabe verzi fierte mancata de pe o frunza. Si plange. Barbatul descopera olaritul.
7. In pestera e curent si umezeala si din cauza asta copii racesc, fac pneumonie si mor. Femeia plange. Barbatul construieste mai intai un bordei apoi o casa din lemn si piatra.
8. A venit iarna si e frig. Femeia plange. Barbatul descopera ca pielea si blana animalelor moarte se poate prelucra si confectioneaza haine.
9. Hainele din piele precum si alea din blana put. Femeia plange. Barbatul descopera pe rand hainele din lana (care sunt aspre si zgarie - Femeia plange), hainele din in (care tot aspre sunt - Femeia suspina) si intr-un final hainele de matase (care par a fi multumitoare – Femeia zambeste). Mai tarziu, Barbatul rezolva si problema mirosurilor emanate de pieile si blanurile mentionate mai sus.
10. Diverse treburi lipsite de importanta cum ar fi protectia turmelor de animale si starpirea potentialilor pradatori tin Barbatul departe de casa. Femeia plange. Barbatul domesticeste cainele si pisica.
11. Femeia observa ca seamana prea mult cu semenele ei. Si incepe sa planga. Barbatul inventeaza fardurile si bijuteriile.
12.. Femeia se plictiseste de atata stat in casa si vrea sa-si largeasca orizontul. Normal.incepe sa planga. Barbatul inventeaza roata, domesticeste calul si descopera barca pentru ca femeia e fragila si oboseste repede. In plus de asta nimeni n-ar vrea sa o auda iar plangand... peste ani...
n... Femeia simte nevoia de a "evada" din cotidian. Nu are timp, bani sau dispozitia pentru excursii in strainatate, cu prietenele s-ar plictisi, la TV nu e nimic de vazut, afara e vreme urata. Capac peste toate, ca de obicei, Barbatul nu e acasa si oricum nici el n-ar intelege mare lucru. Femeia ar avea asaaaaa . un fel de chef de a scrie ceva care sa-i aduca complimentele unor necunoscuti si sa fie o chestie care sa pastreze anonimatul si absolut totul trebuie sa fie sub control si… Pentru a nu stiu cata oara in istorie, Femeia incepe sa planga. Barbatul inventeaza blog-ul.

Morala:
Cand femeile plang, umanitatea evolueaza.
Alta morala
: Fara femei am fi trait si acum in copac.

luni, 21 septembrie 2009

Albert Einstein - Maxime si ganduri

Priviti adanc in propria voastra fiinta si apoi veti intelege totul mai bine.
Nu orice care poate fi numarat conteaza, si nu orice care conteaza poate fi numarat.
Universul si prostia umana sunt infinite, dar nu sunt sigur in privinta Universului.
Este mai usor sa dezintegrezi un atom decit o prejudecata.
Viaţa este un mister, nu o problemă care trebuie rezolvată.
Realitatea este doar o iluzie, însă una foarte persistentă.
Dobândirea minunatelor mijloace de producţie n-a adus libertatea, ci grija şi foametea.
Singura modalitate sigura de a nu gresi este sa nu ai idei noi.
Marile spirite intotdeauna au intalnit opozitii violente de la mintile mediocre.
Mintea intuitivă este un dar divin, iar mintea raţională este servitorul fidel al acesteia.
Noi am creat o societate care onorează servitorul şi a uitat darul.
Dacă nu ai făcut niciodată o greşeală înseamnă că nu ai încercat niciodată nimic nou.
E un miracol faptul că şi curiozitatea supravieţuieşte educaţiei şcolare.
Lucrurile cele mai preţioase din viaţă nu sunt acelea procurate cu bani.
Singura cale de a scăpa de efectul coruptibil al laudelor este să continui să lucrezi.
În gândirea ştiinţifică există întotdeauna un element poetic.
Sunt două feluri de a-ţi trăi viaţa: UNUL – de a crede că nu există miracole, ALTUL – de a crede că totul este un miracol.
Important este să nu te opreşti din a-ţi pune întrebări.
Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea.
Şcoala trebuie să urmărească tot timpul ca tânărul să părăsească băncile ei nu ca specialist, ci ca o personalitate armonioasă.
Orice prost poate şti. Scopul este să înţelegi.
Înţelepciunea nu este produsul şcolarizării, ci al încercării de o viaţă pentru a o căpăta.

Punctul de plecare

http://www.youtube.com/watch?v=jWnACKZBc9M&NR=1
Gasiti Adevarul si Adevarul va va elibera.

Ultima poza secreta (deocamdata)

Poze secrete (V)





Poze secrete (IV)





Poze secrete (III)





Poze secrete (II)





Poze secrete



















Unii sustin despre cateva poze din cele ce urmeaza ca sunt trucaje. Chiar toate nu sunt.
Ce ar fi o viata fara mister? Ce ar fi femeia fara eternul mister feminin?
Viata noastra citadina nu este un enorm trucaj?
Nu alergam dupa himere de la serviciu la hipermarket, de la gradinita sau scoala la inregimentare in viata sociala 'normala' ?
Suntem ghidati ce sa credem si ce este 'normal' sa fim.
Unde este libertatea noastra de a alege ce sa fim si sa visam?
Bine ati venit in "Matrix" sau in "Truman Show"!

Fabula lui Prikoke

http://saccsiv.wordpress.com/2009/06/09/video-fabula-pentru-toti-cei-ce-sunt-impotriva-celor-ce-vorbesc-despre-noua-ordine-mondiala/
Preluare de pe blogul lui Saccsiv.

Locuri misterioase din Romania

Uitate pe nedrept, trecute sub tacere de dezinteresul majoritatii cercetatorilor, pe teritoriul Romaniei exista nenumarate zone unde realitatea este invinsa de paranormal si unde taramurile se contopesc in soapte de legende, mistere si povesti incredibile. O parte a acestora sunt amintite mai jos. Ordinea in care sunt prezentate este absolut intamplatoare, nu am incercat sa alcatuim un top. La urma urmei, nu exista termen de comparatie intre locurile tainice cu care a fost binecuvantat sau blestemat pamantul romanesc.

Polovragi – Adevarata pestera a lui Zamolxis?

Pe malul Oltetului, intr-o ambianta de vis, in mijlocul naturii ne priveste ochiul negru al unei pesteri in care a fiintat odinioara insusi Zamolxis, Zeul-Om atat de iubit de daci. Numita printre altele, pestera lui Zamolxis, Pestera lui Pahomie sau Pestera Polovragi, formatiunea carstica din muntii Olteniei ascunde taine nebanuite. Profesorul Nicolae Simionescu dezvaluie o parte din denumirea de Polovragi, sugerand ca se trage din existenta unei campii “Poleo” unde se adunau vracii si initiatii dacilor. Ermitii daci erau capabili sa vindece toate bolile vremurilor cu ajutorul plantei magice numita Polovraga, planta disparuta in zilele noastre. Polovragi este, de asemenea, pestera descrisa de Mihai Eminescu in poemul “Memento mori”.

Conform legendelor, Zamolxis era detinator al unor puteri uluitoare , fiind capabil sa-si schimbe dupa dorinta infatisarea din tanar in batran. Prin pestera Polovragi, zeul suprem al geto-dacilor intra in adancuri pentru a iesi peste munti la cetatea Sarmizegetusei. Cand speologii au cercetat pestera in premiera, acum circa 100 de ani, au fost uluiti sa descopere urme de picioare umane incaltate, vechi de 2.000 de ani, fara indoiala urme de daci.
Zvonurile despre comorile dacice ascunse in Polovragi au atras sumedenie de rauvoitori si aventurieri lacomi. Toti acestia au avut parte de morti tragice in incercarile lor nesabuite de a tulbura linistea locului. Se spune ca blestemul lui Zamolxis inca vegheaza locul. Stau marturie zecile de cazuri, povestite in popor, despre ciobani carora le-au disparut oile, vacari care au ramas fara vacile din fata ochilor, nuntasi carora le disparea de pe mese bautura si mancarea - lasandu-i muti de spaima si bolnavi de nebunie.
Entuziastii fenomenelor paranormale numesc zona “Triunghiul Bermudelor din Oltenia". O intamplare demna de retinut este acea care vizeaza cunoscutul obicei al lui Tudor Vladimirescu de a reveni pentru rugaciune in preajma zidurilor Manastirii Polovragi. O iscalitura a sa ramasa in manastire se adauga variantei neoficiale in care o sosie a sa ar fi fost ucisa de eteristi, pe cand Domnul Tudor, un initiat al vremii, a ramasa in manastire pentru a trai deghizat in calugar pana la sfarsitul vietii.

Sinca Veche & enigmele bisericii din stanca
Situat in frumoasa Tara a Fagarasului, Sinca Veche este un fascinant si stravechi sat romanesc care a avut candva patru biserici, trei de lemn si una din piatra; in prezent pastrandu-se doar biserica de piatra, care este si cea mai veche. Aceasta a fost construita pe locul unui strabun loc sacru despre care cercetatorii spun ca are o vechime uluitoare de circa 7.000 de ani. Cu toate ca exista numeroase voci care afirma ca biserica a fost unul dintre primele locuri de cult crestin din Dacia, o parte a specialistilor atrage atentia asupra inscriptiilor ne-crestine de pe unul dintre peretii altarului. Conform preotului Silvestru Popovici din Sinca Veche, acest perete face parte din biserica interioara, din pestera, care a fost in mare parte distrusa de catre cei care au sapat de-a lungul veacurilor in cautare de comori.
Incarcatura subtila a acestui loc se manifesta uneori prin aparitii inexplicabile de sfere de lumina, cruci si semne stranii. Pe unul dintre pereti se mai poate observa o sculptura a unui cap de dac cu barba, plete si cusma. Zona mai este celebra in randul initiatilor deoarece aici, in prejma marilor sarbatori religioase, unii oameni spun ca aud coruri care canta cantece de o frumusete nelumeasca. Toti cei care au auzit corul din alta lume au fost frapati de faptul ca, desi muzica parea bisericeasca, iar cuvintele se auzeau clar, nu reuseau sa retina sensul lor. Termenii nu sunau romaneste si totusi nu pareau straini de limba romana arhaica. Sa fi fost cantece in limba daca?
Despre sacralitatea acestui loc vorbesc numeroase intamplari, precum povestea lui Gheorghe Moldovan, un localnic urmarit de Securitate in anul 1953 pentru colaborare cu Rezistenta Anticomunista din Fagaras. Moldovan viseaza niste fiinte de lumina care-l avertizeaza si-l sfatuiesc unde sa se ascunda pentru a nu fi gasit. 43 de ani mai tarziu, in 1996, reporterul TVR Lucian Babeanu a intrat in pestera dorind sa traga cateva cadre si cu aceasta pentru o emisiune cand, spre stupoarea cameramanului, camera video a inceput sa porneasca si sa se opreasca singura, neraspunzand la comenzi. Crezand ca aparatul de filmat este defect, echipa a parasit pestera, iar in studiouri, cand au vizionat ceea ce se inregistrase, au avut surpriza sa observe sfere de lumina stralucitoare care roiau in adancul bisericii…
Blestemul comorilor din Baragan

Pentru majoritatea romanilor, Baraganul nu este altceva decat o campie nesfarsita unde iarna musca viscolul, iar vara soarele arde ucigator. Insa, foarte putini oameni cunosc suita de mistere care invaluie oceanul de campie dintre Marea Neagra, Carpati si Dunare, un taram evocat deseori de Panait Istrati si Fanus Neagu. Conform legendelor locale, in pamanturile campiei se afla ingropate numeroase comori pazite de blesteme crunte. Undeva intre Calarasi si Lehliu se gaseste satul Dor Marunt, celebru nu demult pentru frumosii armasari care alcatuiau cea mai mare herghelie de cai de rasa din Baragan. Aici se afla, insa, ingropate si comori stravechi strajuite de flacari ireale, de un albastru nelumesc care danseaza in puterea noptii pe necuprinsul campurilor.
Celebru in acest sens este locul denumit La Movila, unde, inainte de Revolutia din 1989, un satean a descoperit in timp ce ara, un ulcior plin cu bani de aur. Fire marinimoasa, localnicul i-a impartit frateste cu ceilalti sateni. Nu a durat mult pana cand despre aceasta isprava a aflat si Militia, care s-a autoinfintat si a confiscat taranilor toate monedele gasite.
Soarta blestemata a comorilor este intarita de povestea lui Gheorghe Prepelita, un satean care a descoperit peste 100 de monezi de aur. Prepelita nu a suflat un cuvant, dar satenii vedeau cum neamul lui isi construieste case si grajduri noi, se imbraca scump, isi cumpara turme de oi si vite. Blestemul comorii nu dormea: la 7 luni de la descoperirea averii, nevasta lui Prepelita se arunca fara motiv intr-o fantana.. La cateva saptamani dupa, ginerele sateanului are aceeasi soarta, pentru ca, peste un an de zile, fiica lui Prepelita sa se spanzure de aceeasi fantana.
La fel de sinistru este - spun legendele - si blestemul comorii lui Pintecan, un alt satean care a gasit un butoias cu galbeni de aur ingropat la radacina unui nuc. In noaptea imediat urmatoare, “norocosul” Pintecan aude in vis o voce care-i porunceste sa construiasca o biserica pe locul unde a descoperit banii sau il va ajunge blestemul comorii. Dimineata, Pintecan a ignorat visul, grabit sa se imbogateasca. Si-a impartit comoara in familie si s-a apucat de afaceri prospere. La doi ani de la eveniment, cand se intorcea acasa si-a gasit baietelul de doi ani spanzurat intre gratiile de la patut. In noaptea nenorocirii, a visat din nou aceeasi voce care l-a avetizat ca daca nu face biserica, va fi lovit de necazuri si mai mari. Socat, omul a construit cea de-a doua biserica a satului, care este vizibila si astazi.
Fantomele de pe Dealul Luncanilor
Undeva in inima Moldovei, intre orasele Iasi si Pascani, se fla satul Sarca din care se poate ajunge in comuna Luncani. Faptele stranii petrecute aici avertizeaza orice drumet care vrea sa plece la ceas de seara spre Luncani. Mai ales daca drumetul este un om bun cu inima curata, deoarece fantomele pripasite in aceste locuri, pandesc in special pe cei cu suflet bun. Stau marturie in acest sens, intamplarile inspaimantatoare prin care au trecut destul de recent oameni precum Elena Surugiu, Petruta Muscalul, Maria Piper si altii.
Salasul fantomelor din zona este cantonat undeva la captul unui iaz secat, unde - conform povestilor - oamenilor le apar stafii care-i urmaresc cale de 3 kilometri pana in satul Goesti. Batranii povestesc ca in locul blestemat au fost ingropati fara imparatasanie si lumanare multi soldati ucisi in 1917, in decursul primului Razboi Mondial. Astfel se explica de ce zeci de drumeti spun ca au vazut odata cu caderea noptii, siluete translucide, albe si tacute care pluteau alaturi de ei, intotdeuna pe partea dreapta a drumului. Batranii spun ca soldatii-fantome, care acum sunt prinsi intre lumi, stafiile lor aparandu-le in special oamenilor cu suflet bun si copiilor, asteapta ca pe dealul Luncanilor sa se faca o slujba de pomenire a sufletelor si o sfintire a locului.
Costesti, locul unde duhurile dau cu pietre
Localitatea Costesti din judetul Arges a figurat acum cativa ani nu doar pe prima pagina a cotidianelor romanesti, din pricina Mineriadei care a trecut pe aici, ci si in toiul dezbaterilor specialistilor in paranormal. Cazul in sine a fost observat si filmat de numerosi martori oculari, ceea ce-i da un plus de credibilitate. Totul a inceput in noaptea zilei de 20 martie 1997, cand asupra casei familiei Panait Draghici s-a abatut din senin o ploaie de pietre de diferite dimensiuni, in urma careia atat proprietarii, cat si vecinii lor s-au ales cu o spaima sora cu moarte, precum si cu acoperisurile distruse si ferestrele sparte. Dupa prima seara “paranormala”, ploaia de pietre a continuat a doua zi, tot la lasarea serii. Pana in noaptea de 24 martie, inainte de sarbatoarea de Bunavestire, intamplarea s-a repetat consecutiv in fiecare seara, politia locala din Costesti rezumandu-se la a observa ciudatul fenomen alaturi de tot satul, dupa care a intocmit un raport de pagube si distrugere fara faptas. Dupa Bunavestire, ploaia de pietre a incetat brusc. Linistea a durat doar pana pe 29 august 1997, cand tirurile de pietre aruncate de maini invizibile au reinceput mai violent decat in primavara. Oamenii au apelat la Georgica Cretu, preotul paroh din Costesti care a venit in casa lor chiar in timpul unei ploi de pietre pentru a citi cu glas tare Moliftele Sfantului Vasile cel Mare. Spre surprinderea tuturor, pe intreaga durata a slujbei atacul a incetat, pentru a reincepe insa la scurt timp dupa aceea…
Culmea manifestarilor bizare din Costesti s-a inregistrat pe 4 septembrie 1997. In acea zi, mobilele au inceput sa se miste prin casa dintr-o camera in alta, mutate parca de niste carausi invizibili. Peste doar cateva zile, crestinii urmau sa sarbatoreasca Nasterea Prea Sfintei Fecioare Maria. Linistea s-a asternut de atunci asupra gospodariei familiei Draghici. Entuziastii fenomenelor paranormale sunt de parere ca atacul s-a datorat unor demoni sau unor furtuni magnetice. Altii inainteaza ipoteza unui fenomen evident de Poltergeist. Faptasa ar fi fost Achilina Marciuc, o femeie care pe parcursul intregii sale vieti s-a certat cu familia Draghici. Mai mult, in timpul acceselor sale de furie, batrana Achilina arunca cu pietre in casa vecinilor sai. Achilina Marciuc a murit singura intr-o mizerie crunta pe data de 11 august 1987. Se pare ca spiritul neadormit al batranei i-a urat atat de mult pe membrii familiei Draghici, incat a dat cu pietre in casa vecinilor atat in lumea acesta, cat si de pe lumea cealalta…
Poeni, satul blestemat de lupi…
Satul Poeni de la poalele Muntilor Poiana Rusca ascunde niste intamplari care ar face cinste oricarui roman de groaza marca Stephen King. Cazul cuprinde o serie de atacuri ale lupilor indreptate asupra mai multor sateni. O femeie, Maria Sarbu, a fost chiar omorata si devorata de ceea ce, la prima vedere, pare un lup. Insa toti zoologii afirma ca, de obicei, lupii nu ataca oamenii decat daca sunt turbati, ceea ce in povestea de fata este putin probabil. Totodata, in nicio circumstanta lupii nu devin mancatori de oameni, fenomen care se intalneste doar in cazul tigrilor, leilor si leoparzilor. Misterul de la Poeni se adanceste si mai mult daca luam in calcul faptul ca in zona respectiva nu mai existau lupi de peste o suta de ani.
Batranii satului sunt de parere ca faptasul nu a putut fi in ruptul capului un lup obisnuit, ci ca animalul care a atacat oamenii din Poeni a fost un lup necurat, un strigon, cum se spune in aceste parti strigoiului. Cei care au scapat povestesc ca fiara din alta lume arata precum un caine mare, negru cu blana zburlita, care nu lasa urma pe zapada sau prin praf atungi cand fuge, ca si cum ar fi plutit. De asemnea, povestile spun ca aratarea disparea instantaneu daca oamenii apucau sa-si faca semnul crucii sau sa roasteasca o rugaciune. Drac sau suflet neadormit de strigoi, nu se stie exact ce a atacat satul Poeni. Oamenii sunt de parere ca povestea neamului muscat de fiara necurata incepe acum peste doua sute de ani, cand cineva din familia respectiva ar fi omorat un alt satean pentru a-i fura o arma foarte valoroasa. Cel ucis era unicul fiu al unei batrane care in ziua inmormantarii ar fi aruncat in cimitir un greu blestem asupra neamului ucigasului fiului sau.
Balta Vrajitoarelor
Satul Boldesti. Padurea Boldu-Creteasca. Langa Bucuresti, la doar 30 de minute distanta de padurea Cernica, exista o balta blestemata, recunoscuta si temuta inclusiv in prezent de localnici. Ascunsa in mijlocul padurii Boldu-Creteasca, balta este la prima vedere un banal ochi de apa de dimensiuni mai mult decat modeste, cu un diametru de doar 5 metri. In ciuda aparentei obisnuite, se spune ca peticul de apa este inconjurat de forte din alte lumi si este loc de manifestari inexplicabile.
Faima baltii este demult cunoscuta de vrajitoarele tiganci care se aduna din lumea intreaga aici, in prejma noptilor de Sfantul Gheorghe, Sanziene si Sfantul Andrei, atunci cand se spune ca se deschid temporar portile spre celelalte taramuri. Balta este un loc al puterii transmis din generatie in generatie in randul vrajitoarelor. Se pare ca orice vraja, blestem sau dezlegare spuse pe malul acestei mici balti ascunse la marginea Bucurestilor se indeplineste negresit. Parca pentru a adauga un miez de adevar in povestea vrajitoarelor, exista oameni care au observat in preajma baltii o serie de fenomene ciudate precum fulgere globulare si furtuni iscate din senin in perimetrul restrans al baltii. De asemenea, numeroase animalele (cai, vite, oi, capre, caini sau pisici) refuza sa bea apa de aici, preferand parca sa moara de sete decat sa se adape din balta.
Balta, care are o adancime de doar un metru si jumatate, nu seaca, nu se mareste, nu se micsoreaza niciodata - indiferent daca este seceta sau ploua abundent. Cu toate acestea, conform legendelor, balta pare a nu avea fund: oamenii din zona spun ca au aruncat in ea un bolovan greu de 20 de kilograme. Acesta ar fi disparut fara urma in doua saptamani…