vineri, 22 mai 2009

Semnele vremurilor

"Moscova a anunţat că, la Summitul UE-Rusia de la Habarovsk, va cere explicaţii oficialilor europeni în legătură cu „acţiunile” României în Republica Moldova, informează RIA Novosti." Reuniunea la nivel înalt a început ieri-seară, cu un dineu la care oaspeţii preşedintelui Dmitri Medvedev au fost omologul său ceh, Vaclav Klaus, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, Javier Solana.
„România a pus gaz pe foc în mod intenţionat şi fără ruşine, provocând grupuri de tineri şi mişcări la proteste care s-au transformat în revolte. Am întrebat şi vom continua să îi întrebăm pe partenerii noştri din UE dacă îşi asumă responsabilitatea pentru acţiunile membrilor individuali care pun la îndoială ordinea mondială postbelică şi graniţele naţionale”, a declarat Serghei Prihodko, consilierul pe probleme de politică externă al lui Medvedev. ...
"„Uniunea Europeană a semnat (în martie - n.r.) o declaraţie referitoare la modernizarea reţelei ucrainene de gazoducte. Intenţionează europenii să aloce bani
şi pentru plata datoriilor crescânde la gaz ale Ucrainei?”, a întrebat ironic Prihodko. "
Care va sa zica rusii se dau loviti in aripa de Romania si ucrainieni, si isi permit sa fie ironici.
Adica ei provoaca conflictele si la o discutie pe teritoriul lor, ne iau si in tarbaca.
Vi se pare cunoscut?
Sa va reamintesc: razboaiele mondiale I , II si III (cel impotriva terorismului) au fost provocate de "societatile democratice" si tot ei au tipat ca sunt atacati. Apoi au invadat, au distrus si au secatuit resursele. In final, au oferit binevoitori credite pentru "reconstructie".
In domeniul sanatatii promoveaza antidoturi pentru boala vacii nebune, SARS (H1N5), cancerul de col uterin, gripa porcina (H1N1), antrax, cu SIDA si EBOLA n-au rezolvat-o, dar "se straduiesc". Intre timp experimenteaza tot felul de chemtrails, campuri electromagnetice (HAARP, retele de telefonie mobila si wireless), arme cu uraniu saracit si cate si mai cate, incat ma intreb cum mai este cu putinta viata pe acest Pamant.
Nu au bani pentru sanatate, cercetare, invatamant, dar gasesc pentru introducerea documentelor electronice, infiintarea a tot felul de politii: jandarmerie, comunitara, locala si municipala, dotarea lor si schimbarea uniformelor.
Cei mai multi dintre noi sunt ocupati sa clefaie o paine si sa priveasca circul: alegeri peste alegeri, fotbal, Barack Obama spune si declara, Biserica Ortodoxa si Sinodul graiesc prin purtatori de cuvant, iar oamenii lor, tradatorii de tara, sunt plimbati prin functii.
Tariceanu, de exemplu, ne-a vandut Rosia Montana din 1997, ne-a vandut resursele din Marea Neagra si ne-a amanetat bugetul si tot ce-a mai apucat, iar acum e deputat, are imunitate parlamentara si a vrut sa-si transfere masina de serviciu de la guvern la biroul parlamentar, caci nu avea bani "saracul" sa-si ia alta. Deh, fundul cu pielea subtire s-a invatat cu pernita moale.
Cu Rosia Montana ne chinuim si acum, caci legea de interzicere a exploatarilor miniere cu cianuri zace prin sertare. Si voi credeti ca ei au pozitii doctrinare ireconciliabile?
Ei as! Ei au ciolanul si pe noi ne considera niste iobagi. Adica "i-o bagi" cand vrea muschiul "puterii".
"Desteapta-te romane" s-a manelizat si romanul a adormit la loc.
Ramane sa vedem cand il va deranja cu adevarat ceea ce are infipt in fund.