joi, 4 iunie 2009

Lupta anti-chip


Scurt istoric:
Duminica seara: Colegii nostri clujeni au fost contactati de mai multi deputati cu care tineau legatura, care le-au comunicat faptul ca se doreste de catre liderii de grup ai anumitor partide, introducerea (printre altele) pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deptuatilor, a Ordonantei nr. 207/2008 privind pasapoartele biometrice, fiind "somati" sa participe la sedinta de astazi a Camerei, pentru a exista cvorumul necesar.

In urma mesajului de pe grupul nostru de discutii, se pare ca un numar semnificativ dintre voi s-a mobilizat, si au trimis mail-uri deputatilor, cerand acestora sa nu voteze Ordonanta 207.

De asemenea, se pare ca au contat contactele cu mai multi deputati. Multumim domnului Nicolae Paun, presedintele Comisiei de Drepturile Omului din Camera Deputatilor.

Astfel, desi in sedinta de astazi (care a inceput la orele 16), dl. deputat Canacheu si reprezentantul Ministerului de Interne au incercat sa convinga deputatii sa introduca pe ordinea de zi Ordonanta 207, dl. deputat Paun s-a opus, mentionand ca dansul nu a semnat raportul celor 3 Comisii reunite, iar d-na deputat PSD Aurelia Vasile (membra a Biroului Permanent al Camerei) a dat in vileag minciunile lui Canacheu, subliniind ca cele trei Comisii reunite NU AU AVUT CVORUM la adoptarea avizului favorabil Ordonantei nr. 207, ca urmare se va retrimite Ordonanta spre dezbatere catre cele 3 Comisii... din nou.

Un numar de 15 reprezentati ai ONG-urilor s-au mobilizat exemplar, fiind prezenti la balconul destinat publicului, aplaudand aceasta mica victorie a Adevarului, la care cu totii am contribuit, fiecare cu ce a putut.

Sa avem credinta in victorie, in faptul ca SE POATE, si TREBUIE SA IZBANDIM !

Cel mai probabil, Ordonanta va fi supusa din nou dezbaterii in cardul celor 3 Comisii reunite, in sedinta de miercuri (vezi si http://www.cdep.ro/bp/docs/steno298.htm)
si Roberta Anastase), care au primit in repetate randuri sesizari pe tema modului ilegal in care s-a votat in cele 3 comisii reunite, FARA CVORUMUL NECESAR, Ordonanta 207. In urma acestor sesizari, Deputatul Nicolae Paun, in calitatea sa de presedinte al Comisiei pentru Drepturile Omului si Culte A REFUZAT semnarea raportului celor 3 Comisii, iar d-na Roberta Anastase, in calitatea sa de Presedinte al Camerei Deputatilor, a sesizat Biroul Permanent al Camerei.

a consemnat: Mihai Rapcea, Vicepresedinte A.P.A.D.A.R.
sursa: www.refuzimplant@yahoogroups.com / Mihai Rapcea"