joi, 11 iunie 2009

Tinerete fara batranete si viata fara de moarte

http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/667/Maica_Siluana_Tinerete
Uitati toate prostiile de comentarii literare si populare la aceasta minunata poveste.
Intelesul ei subtil si sublim este ca putem depasi moartea si gasi in mod constient nemurirea si tineretea vesnica in Dumnezeu, impreuna cu Dumnezeu. In poveste nu apare Dumnezeu, insa apar lumea cu ispitele si incercarile ei, trecutul cu legaturile lui. Fat-Frumos nu rezista acestor legaturi din trecut si intocmai ca Adam decade din conditia lui de nemuritor. Cu alte cuvinte, cel care isi atinsese esenta lui divina si nemuritoare, recade in materia supusa dezintegrarii, datorita unei neatentii.
Nu se curatase de toate impuritatile din el.
Ce-i trebuia sa alerge dupa un iepure? Avea inca tentatia vanatorii ca Nastase?
Oameni, treziti-va! Sunteti nemuritori. Scuturati-va de sclavia jumatatii de poveste care vi se spune. Vedeti partea de dincolo de moarte si faceti-o accesibila cat sunteti inca in viata.
Caci "cine moare inainte de a muri, nu mai moare dupa ce moare."
ADICA: "Cine moare pentru aceasta lume si tentatiile ei, atunci nu mai cunoaste frica de moarte, devine constient ca este fiu al lui Dumnezeu si la fel ca Iisus este nemuritor." Caci asta facem la fiecare sarbatoare a Pastelui. Va reamintesc: ne bucuram atunci ca Iisus, Fiul lui Dumnezeu si Fiul Omului, a inviat din morti, cu moartea pre moarte calcand, dupa ce le-a dus speranta (vestea cea buna a reinvierii si celor morti aflati in I.A.D.). Pai, daca Iisus ne-a adus Vestea cea Buna, Evanghelia, in care ne declaram credinta si nadejdea ca romani ortodocsi, crestinati de Apostolul Andrei, atunci cum de vedem in acest minunat basm doar imposibilitatea depasirii mortii?
Chiar atat de prosti sa fie taranii nostrii, oamenii nostrii din popor, amarastenii aia care descind din daci, incat sa ne transmita doar jumatate de adevar?
"Cine nu se teme pentru viata lui o va castiga." (citat din memorie)
SimiCostel
Nemuritorul
(nu cel din filmele americane, care e mai mult un zombi)