marți, 21 iulie 2009

Militianul Voronin

Chirtoaca si Caranfil, arestati de militienii lui Voronin

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, vicepresedintele Partidului Liberal din republica Moldova, a fost retinut de Politie, sambata seara, dupa o intalnire cu alegatorii, anunta Jurnal de Chisinau si Unimedia. Interesant este faptul ca, Chirtoaca are sanse foarte mari sa fie desemnat viitor premier , functie de rezultatele alegerilor, astfel incat, i se aplica metoda bataii - arestarii - preventive, sperand comunistii ca, exact in urma cu 70 de ani, prin frica si teroare sa semene spaima in alegatorii care ar vota impotriva comunistilor.
Motivele invocate de Politie pentru retinerea lui Chirtoaca sunt "incalcarea normelor privind durata desfasurarii intalnirilor cu alegatorii si, respectiv, prezentarea filmului , un film documentar realizat de tinerii PL despre evenimentele din 7-8 aprilie".

Dorin Chirtoaca a fost retinut impreuna cu Vitalie Salaru, presedintele Organizatiei Teritoriale Bacioi a Partidului Liberal, si dusi la sectia de politie din localitatea Bacioi, unde avusese loc o intalnire cu alegatorii.

Reprezentantii Politiei, inclusiv comisarul care a participat la retinere, au facut referire la o prevedere a noului Cod Contraventional care indica desfasurarea intrunirilor publice pana cel tarziu la ora 22.00. Partidul Liberal a calificat, insa, acuzatiile ca fiind nefondate, sustinand ca actiunea de retinere a lui Dorin Chritoaca si a lui Vitalie Salaru ar reprezenta "un abuz al politiei indreptat impotriva Partidului Liberal".
In timp ce separatistii nistreni aresteaza politisti moldoveni, comunistii de la putere aresteaza membrii ai opozitiei...
E trist ce se intampla acolo. Ce-o sa mai faca comunistii in astea ultime 10 zile pana la alegeri? Pe cine o sa mai aresteze, pe cine o sa incerce sa mai intimideze? Nu poti sa arestezi o natiune intreaga, un spirit , o dorinta de a se scutura de trecutul comunist a sutelor de mii de tineri basarabeni.

Presedintele Asociatiei Tinerilor Basarabeni din Iasi, Dan Caranfil a fost retinut ieri dimineata in vama Leuseni dupa ce a trecut frontiera in Republica Moldova, de militiile fidele presedintelui comunist Vladimir Voronin.
Potrivit unuia dintre martorii oculari, pretextul reţinerii lui Dan Caranfil ar fi fost "deținerea unui computer personal, pe care era instalată versiunea nelicențiată a sistemului de operare Windows".
La orele 18:30, Caranfil a plecat din vama Leușeni spre Chișinău, fiind însoțit de trei persoane din cadrul Direcţiei de prevenire şi combatere a delictelor cibernetice, informatice şi transnaţionale a MAI. Oficialii urmează să verifice toată informația deținută pe computerul portabil a lui Dan Caranfil, a declarat pentru UNIMEDIA George Mocanu, președintele Organizației de tineret a PLDM.
Conform siteului PLDM, Dan Caranfil, student la Iaşi, a fost unul dintre vorbitorii la mitingul PLDM din 22 februarie în sprijinul votului de peste hotare. Potrivit Unimedia, Dan Caranfil este membru al Partidului Liberal Democrat din R. Moldova.

Iata ce scria pe blogul lui Dan Caranfil Au mai rămas puţine zile până la alegeri. Balanţa înclină spre partidele de dreapta. Comuniştii însă nu se lasă duşi. Dimpotrivă, devin mai agresivi pe măsură ce pierd teren. Atacă membrii partidelor de opoziţie, ameninţă oamenii pe stradă. Mint cu neruşinare. Voronin a facut câţiva paşi înapoi declarând că este dispus să colaboreze cu partidele care vor trece în Parlament.http://dancaranfil.blogspot.com/