duminică, 15 martie 2009

Vindecarea cauzala (IV)

"Fundamentele medicinei naturale"-partea I
Dr. Dorin Dragos
"Indepartarea de Sine, adica de Dumnezeu, este substratul fundamental al oricarei boli.
Este o iluzie sa consideram ca prin simpla administrare a unui remediu sau a altuia vom putea elimina permanent o anumita suferinta. Nici un rezultat durabil nu se poate obtine atat timp cat pacientul nu se transforma interior in sensul eliminarii si mai ales al corectarii prin sublimare a atitudinilor, sentimentelor, gandurilor, trairilor, in general a greselilor generatoare de boala.
Diferitele manifestari patologice sunt avertismente, mai usoare sau mai dure, care ii sunt date pentru a se corecta. Ele sunt o expresie a armoniei universale, in particular a legii actiunii si reactiunii. Simplul fapt ca foloseste niste plante, cristale, posturi, tehnici de respiratie, regimuri alimentare etc. nu poate avea eficienta daca nu este dublat si de modificarea atitudinii interioare.
Desigur, postul si alte procedee au efecte purificatoare profunde, la multiple niveluri, capabile sa aduca luciditatea indispensabila intelegerii si metamorfozarii launtrice. Repercursiunile lor benefice sunt insa modeste cata vreme persista tendintele inferioare si trairile negative care au generat boala. Menirea remediilor naturale este de a cataliza procesul de patrundere, lamurire si prefacere interioara, de a directiona efortul launtric, de a-i da coerenta si focalizare. Rolul esential il au tocmai acest efort si angajarea plenara a pacientului, dorinta lui intensa si vointa ferma,..., de a se regasi."